Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven

Zodra je voor het eerst hoort dat je zelf verantwoordelijk bent voor je ervaringen, kan het zijn dat je jezelf aangevallen voelt. Wellicht voel je jezelf schuldig en/of fout. Echter, er is geen schuld en er niets fout.

Ikzelf vond het eerlijk gezegd jaren geleden kant en klare onzin toen ik hoorde dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn leven. Ik dacht werkelijk: “Wat een onzin! Ik heb dit toch zeker niet allemaal zelf bedacht?!” Wat een feit was, was dat ik in de slachtofferrol zat. Ik voelde mezelf zielig om wat mij was aangedaan. Door toch op zoek te gaan naar verlossing/bevrijding, achteraf van mijn eigen gevangenis, ben ik erachter gekomen dat het wel klopt! Ik heb zelf een keus in mijn leven en dus ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn eigen leven. En dus geldt dit ook voor jou.

Eerlijk gezegd was het best fijn om in de slachtofferrol te zitten, ik vertelde aan iedereen wat me was overkomen en dat dat niet normaal was, hiermee was ik toch ook best zielig want wat mij allemaal was aangedaan…… Tja, het feit is wel dat ik hierdoor, terwijl ik dus in die slachtofferrol zat, niet echt leefde destijds. Ik genoot niet van het leven zoals ik dat nu doe. Weet dus dat zodra je in een slachtofferrol zit, je zelf de keus hebt om eruit te stappen! Ik weet uit ervaring dat het mijn leven enorm heeft verrijkt!

Zodra je beseft dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven kun je dit zien als een fantastisch cadeau. Je weet nu ook gelijk dat je zelf de macht hebt om de ervaringen die je gecreëerd hebt kunt veranderen. Je gaat van machteloosheid over je omstandigheden naar een persoon die weet dat je de vervelende omstandigheden in je leven op een positieve manier kunt ombuigen. Zodra je leert hoe je je gedachten op positieve manieren kunt gebruiken, word je een zeer krachtig mens. Het geeft je het vermogen om te reageren op gebeurtenissen in je leven door hierop wijzigingen aan te brengen in jouw voordeel. Hierdoor verbetert de kwaliteit van je leven.

Hoe kun je je leven nou verbeteren van kwaliteit terwijl er enorm veel vervelende dingen gebeuren?

Leef bewust en focus op wat je wilt i.p.v. wat je niet wilt. Je kent vast de uitdrukking “Alles wat je aandacht geeft, groeit”, dit klopt helemaal! Doordat je voorheen de verkeerde kant op focuste bleef je de vervelende dingen aantrekken. Wat je kunt doen is dagelijks positieve affirmaties opzeggen zoals: “Ik hou van het leven en het leven houdt van mij. Het is veilig voor mij om te leven en vreugdevol te zijn. Ik verdien het allerbeste en dat accepteer ik nu. Ik vertrouw het leven, het brengt me geweldige avonturen en mooie ervaringen. Ik geniet van het leven, het leven is mooi!”

Ook al is dit nu nog niet het geval wat je dan zegt, blijf het toch doen en geloof erin dat dit werkelijk mogelijk is voor jou. Je onbewuste weet namelijk niet wat waarheid is en zodra jij je bewuste dus zeer bewust traint anders te gaan denken, komt het vanzelf in je onderbewuste terecht en ga je als vanzelf al die mooie dingen aantrekken. Wil je meer tools om je leven te veranderen? Dan raad ik je aan om eens te kijken of de Inspiratiedag die ik regelmatig organiseer iets voor jou is, meer over dit inspirerende event lees je hier. Ik weet zeker dat jouw leven er zeer zeker mooier, beter, completer en gelukkiger van wordt. Ik heb namelijk maar liefst 10 sleutels op weg daarnaartoe in deze training geplaatst. Ik kijk ernaar uit om ze jou ook te leren zodat jij ook een supersonisch-belachelijk-goed leven voor jezelf gaat creëren! Reacties van vorige deelnemers lees je hier. Enthousiast geworden? Hier meldt je jezelf aan, tot dan!

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}