Dat is schrikken! – Pas op want er staan heftige dingen in dit bericht!

Afgelopen maandag ontving ik een e-mail van de vader van N. Hij stuurde mij een bericht omdat N in het verleden een cursusdag bij mij had gevolgd. Hij schreef me dat N daar zeer positief over was en dat ze te spreken was over mijn persoonlijke benadering. Hoe lief is dat?! Ik voelde me best wel gevleid eerlijk gezegd. Daarnaast vroeg hij me of ik toevallig opnames van de desbetreffende cursus had, helaas heb ik die nooit omdat ik de privacy graag waarborg van de mensen die een workshop bij mij volgen. Echter was dat niet het enige waarom hij mij dat bericht stuurde, want wat bleek? Zijn dochter N heeft vorige week door middel van zelfdoding een einde aan haar leven gemaakt, zij is van een flat 11 hoog gesprongen.

Eerlijk gezegd was ik gelijk compleet van slag en blij tegelijk…

Dat is wel heel raar, nietwaar? Waarom was ik dan zo van slag? Ik vond het verschrikkelijk dat zij zich van het leven had beroofd. Zij heeft werkelijk geen positieve uitweg meer gezien, wat moet zij zich ongelukkig gevoeld hebben. En waarom was ik dan toch ook blij? Zij hoeft nu niet meer het leven te leven wat zij niet meer wilde. Ik hoop dat ze nu de rust heeft die ze graag wilde. Ze had op de bewuste dag dat ze bij mij was, dat is inmiddels bijna 2 jaar geleden, mijn levensverhaal gehoord en was zo ontzettend blij voor mij dat ik nu een fantastische man had en wél gelukkig was. Ze bedankte me voor de krachtige en liefdevolle dag en gaf aan dat ze genoeg inspiratie had gekregen om mee aan de slag te gaan.

Wat raakte mij dan zo enorm?

Ooit heb ik zelf op het punt gestaan om uit het leven te stappen. Ik was toen totaal niet gelukkig; er speelde van alles en daardoor zag ik het leven echt niet meer zitten. Als ik nu terug kijk ben ik heel blij dat ik destijds niet de moed had om mezelf wérkelijk van het leven te beroven omdat ik nu weet hoe mooi het leven kan zijn.Als het leven je pijn doet, kun je niet écht leven, je leeft dan in een ‘overleef-modus’

Gelukkig wist ik redelijk uit de ‘overleef-modus’ te komen na mijn dieptepunt. Na wat omwegen en nog een minder goede periode besloot op een dag om voor eeuwig en altijd het tij te keren. Ik ben ‘hard’ aan mezelf gaan werken oftewel ik ben de juiste mindset gaan creëren d.m.v. inspirerende boeken, cd’s en dvd’s en met name persoonlijke coaching. Daarnaast volgde ik ook nog vele trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling. Door dit alles heb ik geleerd hoe ik van extreem negatief denken naar positief denken kon gaan, waardoor ik mijn leven optimaliseerde. Ik heb een van de meest heftige beslissingen in mijn leven gemaakt, namelijk een echtscheiding. Tevens heb ik geleerd hoe ik ‘mijn verleden een andere inhoud kan geven’, hoe lastig dat ook was. Het heeft een behoorlijk aantal jaren geduurd eer ik op het niveau zat waar ik me graag wilde bevinden. En juist met deze stappen help ik mijn klanten. En dat op een zeer efficiënte manier die snel werkt.

Heb ik dan alleen maar ongelukkige klanten?

Nee, zeer zeker niet! Wel zie ik een overlapping van één of meerdere van de onderstaande punten bij veel van mijn klanten:
* ze hebben weinig zelfvertrouwen;
* ze zijn niet gelukkig met zichzelf/in hun werk/in hun relatie/etc.;
* ze hebben een vervelende jeugd gehad;
* ze worden of zijn psychisch en/of lichamelijk mishandeld;
* ze worden of werden gepest;
* ze vinden zichzelf niet goed genoeg;
* ze hebben verdriet uit het verleden (en/of heden) niet verwerkt;
* ze hebben een laag zelfbeeld;
* ze zitten niet lekker in hun vel;
* ze houden niet van zichzelf;
* en nog veel meer…

Juist doordat het merendeel van deze lijst mijzelf niet geheel onbekend is, weet ik hoe je ervan af kunt komen. Ik ben het levend bewijs dat het ook écht anders kan.

 

Ik wens dat veel meer mensen op deze wereldbol in gaan zien dat ze de moeite waard zijn om te leven i.p.v. ‘overleven’

Helaas heeft N niet meer kunnen zien dat het leven toch écht de moeite de moeite waard kan zijn. Ik leef met haar familie, vrienden en bekenden mee, zij moeten haar nu missen. N was naar mijn mening een fantastische mooie vrouw, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Daarnaast was ze een warme, liefdevolle vrouw. Wel vind ik haar ook moedig, heel moedig zelfs, want om zo’n stap te durven zetten moet je toch ook wel echt ‘ballen’ hebben. Toch had ik het heel graag anders gezien; ik had haar veel liever willen zien stralen in een supersonischbelachelijkgoed leven!

Ben jij geschrokken van dit verhaal en wil je met iemand daarover verder praten? Check dan deze website of neem contact op met je huisarts.

Door deze gebeurtenis heb ik nog meer drive om anderen te inspireren naar een gelukkiger leven via informatieve ‘facebook live’ uitzendingen, deze ga ik uitzenden via mijn persoonlijke account. Deze opnames zullen nadien ook te zien zijn in mijn besloten “Gelukkiger Leven – feelgood24seven” facebookgroep waar je gratis lid van kunt worden. Tevens kun je ze nadien vinden op mijn eigen YouTube-kanaal. Daarnaast zal ik in de toekomst komen met mijn eigen Feel Good Podcast, die dan op deze website te beluisteren zal zijn.

Wil jij nou ook (sneller) leren hoe je een gelukkiger leven kunt creëren?  Dan nodig ik je van harte uit voor mijn eerstvolgende Gelukkiger Leven Inspiratiedag, de datum, locatie en allerlei andere belangrijke informatie hierover vind je hier. Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten tijdens deze inspirerende dag!

Rest mij alleen nog het volgende: Geniet MAXIMAAL van je leven, haal er ALLES uit wat er in zit! Zijn er dingen of situaties waar je niet blij mee bent, zoek hulp! Weet dat dat niet zwak is, het is juist een teken van kracht! Geloof me, je kunt het echt niet alleen oplossen! Wees lief voor jezelf; zoek, vind en aanvaard hulp! Jij bent het waard om een supersonischbelachelijkgoed leven te hebben!

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Lieve Angelina,

  Wat een schokkend bericht. Een mooie prachtige intelligente vrouw, een prachtig waardevol mens, en dan dit….maar de punten die je ook opschrijft en waarin ik mezelf ook in herken kunnen je zó kapot maken en ver van jezelf weg brengen. Je komt in een vicieuze cirkel terecht waar geen einde aan komt. En dan is de wanhoop en hopeloosheid heel dichtbij. Daarom is voor mij MINDSET het sleutelwoord. Hier ben ik nu heel hard mee aan het werk.
  Ik kan me er zó goed in vinden in de uitzichtloze situatie waarin N zich bevond. Heb eerder in mijn leven zware depressies gehad en de gedachte om uit het leven te willen stappen zijn er verschillende keren geweest. Ik ga momenteel ook door een soort transformatieproces. Plus dat mijn relatie van 15 jaar op zijn einde loopt. Ik zie het zo dat de échte ik nu eindelijk geboren wordt. En dat gaat met zeer veel pijn, zuchten, kermen en persen gepaard. En met gevoelens van ‘ik kan niet meer’.
  Momenteel heb ik ook dagen dat ik het echt niet meer zie zitten. Dat die bevalling toch echt niet lukt en ik doodmoe en doodop ben…maar ik moet die bevalling toch echt zelf doen….Dan zijn de dagen zó zwaar en denk ik ook vaak…ik kan en wil niet meer, het is klaar…..Maar ik merk heel voorzichtig dat ik er doorheen aan het breken ben, dat ik met de dingen die op mijn pad komen nu, steeds meer MEZELF aan het worden ben, steeds dichter bij mezelf kom. Maar de kunst is om de controle te willen en kunnen loslaten. Ik heb mijn vleugels uitgeslagen en ben gaan vliegen. Ik kan me nu alleen maar op de wind laten meevoeren en afwachten waar ik uiteindelijk zal neerstrijken. Dat vergt moed en kracht.
  Ik vind het daarom ook heel erg verdrietig dat N niet zo ver is kunnen komen.
  Ik voel de onmetelijke pijn die zij gevoeld moet hebben.
  Ik wens al haar dierbaren, familie en vrienden heel veel sterkte toe.

  Lieve Angelina, dikke knuffel van Karin

  1. Dank je wel voor je reactie Karin. Ja, de weg is zeker niet recht als je in die positie zit als waar jij jezelf bevindt. Ik weet ook uit eigen ervaring dat er heel veel ups en downs zijn. Je bent wel heel goed op weg, hou dat vol! Mocht je het toch op een moment heel moeilijk krijgen, weet dat je dan bij mij mag aankloppen voor een luisterend oor of advies of wat jij op dat moment nodig hebt. Heb en houd vertrouwen, ik denk overigens dat dat wel goed zit bij jou. Weet dat aan het einde van deze bevalling de zon écht gaat schijnen! Liefs Angelina

 2. Vooral het bericht: Jij bent het waard.

  Jij mag je vleugels uitslaan, je mag groeien, je mag gelukkig zijn. Je niet laten beperken door wat je beperkt, maar erover heen durven kijken en er voor gaan. Dank je wel voor jouw inspirerende woorden Angelina.

 3. Hallo Lieve Angelina

  Dat lijkt me inderdaad heel heftig om te horen, dan staat de wereld even stil.
  Niet iedereen is te helpen of wil geholpen worden en dat is oké.

  Maar een ding is zeker, jij bent een vrouw met een missie, daar is geen twijfel over mogelijk.
  En vanuit je eigen ervaring in combinatie met de kennis die je opgedaan hebt, ga je velen helpen. Ik ken je al vrij lang en heb je de achterliggende jaren een groeispurt zien maken waar je met recht trots op kunt zijn.

  Klanten zijn bij jou in liefdevolle handen.

  Liefs

 4. gevoelig en krachtig tegelijk dit stuk. Het is inderdaad heel pijnlijk om te zien hoe sommigen geen uitweg meer zien, nog niet de mogelijkheid hebben om zichzelf terug kracht te geven die ze nodig hebben om echt te gaan leven.

  Fijn dat jij de mensen helpt op hun weg en je eigen ervaring hierbij kan gebruiken. je bent hierin een prachtig voorbeeld.

 5. Lieve Angelina,
  Dit is echt jij. Natuurlijk is de inhoud van je blog schokkend maar daarnaast zo motiverend om werkelijk van mezelf te gaan houden. Ik hoor je praten en voel dat het echt is .
  Je hoeft het niet alleen te doen ,
  Dank je wel Angelina .

  1. Dank je wel voor je reactie Madeline. Dat is inderdaad hetgeen waar ik anderen voornamelijk mee help; Van jezelf houden en vriendjes worden met je eigen ik. Daarnaast meer te gaan doen waar je blij van wordt i.p.v. steeds jezelf aanpassen aan anderen om zo ‘goed’ gevonden te worden. Dat is niet de bedoeling van het leven volgens mij. We mogen zielsgelukkig zijn en dat kan alleen maar als je naar jezelf luistert en je hart volgt. Gelukkig heb ik al vele mensen mogen helpen op weg naar een mooier leven, waarvan jij er één bent. Ik ben trots op je! Liefs Angelina

 6. Wat een mooi en droevig verhaal Angelina. Zo waar allemaal. Ze onbegrijpelijk voor mij dat velen er niets mee doen/willen doen. Was N nog maar naar je gegaan, we zullen het nooit weten. Ook ik ben tegen een muur aangelopen, al ruim 30 jaar geleden. Heb er gelukkig wat aan gedaan en met vallen en opstaan gaat het goed met me. Zo is ook het leven. Ik val echter steeds minder. Zelf hulp zoeken is een drempel of niet weten hoe. Dikke knuf.

  1. Ja klopt Adriana. Helaas vinden veel mensen hulp zoeken een teken van zwakte terwijl dat zeker niet het geval is. Gelukkig ben jij er (ook) bovenop gekomen. Ik wens je het allerbeste. Liefs Angelina

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}