Afgelopen maandag ontving ik een e-mail van de vader van N. Hij stuurde mij een bericht omdat N in het verleden een cursusdag bij mij had gevolgd. Hij schreef me dat N daar zeer positief over was en dat ze te spreken was over mijn persoonlijke benadering. Hoe lief is dat?! Ik voelde me best wel gevleid eerlijk gezegd. Daarnaast vroeg hij me of ik toevallig opnames van de desbetreffende cursus had, helaas heb ik die nooit omdat ik de privacy graag waarborg van de mensen die een workshop bij mij volgen. Echter was dat niet het enige waarom hij mij dat bericht stuurde, want wat bleek? Zijn dochter N heeft vorige week door middel van zelfdoding een einde aan haar leven gemaakt, zij is van een flat 11 hoog gesprongen.

Eerlijk gezegd was ik gelijk compleet van slag en blij tegelijk…

Dat is wel heel raar, nietwaar? Waarom was ik dan zo van slag? Ik vond het verschrikkelijk dat zij zich van het leven had beroofd. Zij heeft werkelijk geen positieve uitweg meer gezien, wat moet zij zich ongelukkig gevoeld hebben. En waarom was ik dan toch ook blij? Zij hoeft nu niet meer het leven te leven wat zij niet meer wilde. Ik hoop dat ze nu de rust heeft die ze graag wilde. Ze had op de bewuste dag dat ze bij mij was, dat is inmiddels bijna 2 jaar geleden, mijn levensverhaal gehoord en was zo ontzettend blij voor mij dat ik nu een fantastische man had en wél gelukkig was. Ze bedankte me voor de krachtige en liefdevolle dag en gaf aan dat ze genoeg inspiratie had gekregen om mee aan de slag te gaan.

Wat raakte mij dan zo enorm?

Ooit heb ik zelf op het punt gestaan om uit het leven te stappen. Ik was toen totaal niet gelukkig; er speelde van alles en daardoor zag ik het leven echt niet meer zitten. Als ik nu terug kijk ben ik heel blij dat ik destijds niet de moed had om mezelf wérkelijk van het leven te beroven omdat ik nu weet hoe mooi het leven kan zijn.Als het leven je pijn doet, kun je niet écht leven, je leeft dan in een ‘overleef-modus’

Gelukkig wist ik redelijk uit de ‘overleef-modus’ te komen na mijn dieptepunt. Na wat omwegen en nog een minder goede periode besloot op een dag om voor eeuwig en altijd het tij te keren. Ik ben ‘hard’ aan mezelf gaan werken oftewel ik ben de juiste mindset gaan creëren d.m.v. inspirerende boeken, cd’s en dvd’s en met name persoonlijke coaching. Daarnaast volgde ik ook nog vele trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling. Door dit alles heb ik geleerd hoe ik van extreem negatief denken naar positief denken kon gaan, waardoor ik mijn leven optimaliseerde. Ik heb een van de meest heftige beslissingen in mijn leven gemaakt, namelijk een echtscheiding. Tevens heb ik geleerd hoe ik ‘mijn verleden een andere inhoud kan geven’, hoe lastig dat ook was. Het heeft een behoorlijk aantal jaren geduurd eer ik op het niveau zat waar ik me graag wilde bevinden. En juist met deze stappen help ik mijn klanten. En dat op een zeer efficiënte manier die snel werkt.

Heb ik dan alleen maar ongelukkige klanten?

Nee, zeer zeker niet! Wel zie ik een overlapping van één of meerdere van de onderstaande punten bij veel van mijn klanten:
* ze hebben weinig zelfvertrouwen;
* ze zijn niet gelukkig met zichzelf/in hun werk/in hun relatie/etc.;
* ze hebben een vervelende jeugd gehad;
* ze worden of zijn psychisch en/of lichamelijk mishandeld;
* ze worden of werden gepest;
* ze vinden zichzelf niet goed genoeg;
* ze hebben verdriet uit het verleden (en/of heden) niet verwerkt;
* ze hebben een laag zelfbeeld;
* ze zitten niet lekker in hun vel;
* ze houden niet van zichzelf;
* en nog veel meer…

Juist doordat het merendeel van deze lijst mijzelf niet geheel onbekend is, weet ik hoe je ervan af kunt komen. Ik ben het levend bewijs dat het ook écht anders kan.

 

Ik wens dat veel meer mensen op deze wereldbol in gaan zien dat ze de moeite waard zijn om te leven i.p.v. ‘overleven’

Helaas heeft N niet meer kunnen zien dat het leven toch écht de moeite de moeite waard kan zijn. Ik leef met haar familie, vrienden en bekenden mee, zij moeten haar nu missen. N was naar mijn mening een fantastische mooie vrouw, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Daarnaast was ze een warme, liefdevolle vrouw. Wel vind ik haar ook moedig, heel moedig zelfs, want om zo’n stap te durven zetten moet je toch ook wel echt ‘ballen’ hebben. Toch had ik het heel graag anders gezien; ik had haar veel liever willen zien stralen in een supersonischbelachelijkgoed leven!

Ben jij geschrokken van dit verhaal en wil je met iemand daarover verder praten? Check dan deze website of neem contact op met je huisarts.

Door deze gebeurtenis heb ik nog meer drive om anderen te inspireren naar een gelukkiger leven via informatieve ‘facebook live’ uitzendingen, deze ga ik uitzenden via mijn persoonlijke account. Deze opnames zullen nadien ook te zien zijn in mijn besloten “Gelukkiger Leven – feelgood24seven” facebookgroep waar je gratis lid van kunt worden. Tevens kun je ze nadien vinden op mijn eigen YouTube-kanaal. Daarnaast zal ik in de toekomst komen met mijn eigen Feel Good Podcast, die dan op deze website te beluisteren zal zijn.

Wil jij nou ook (sneller) leren hoe je een gelukkiger leven kunt creëren?  Dan nodig ik je van harte uit voor mijn eerstvolgende Gelukkiger Leven Inspiratiedag, de datum, locatie en allerlei andere belangrijke informatie hierover vind je hier. Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten tijdens deze inspirerende dag!

Rest mij alleen nog het volgende: Geniet MAXIMAAL van je leven, haal er ALLES uit wat er in zit! Zijn er dingen of situaties waar je niet blij mee bent, zoek hulp! Weet dat dat niet zwak is, het is juist een teken van kracht! Geloof me, je kunt het echt niet alleen oplossen! Wees lief voor jezelf; zoek, vind en aanvaard hulp! Jij bent het waard om een supersonischbelachelijkgoed leven te hebben!

Pin It on Pinterest