Heb jij je doelenlijst voor 2017 al gemaakt?

Ben jij zo iemand die aan het eind van het jaar een lijstje maakt wat je graag wilt bereiken in het jaar erop? Ik deed dat in 2015 pas voor het eerst echt op papier, voorheen deed ik dat in mijn hoofd. Niet echt slim achteraf natuurlijk omdat ik nooit kon nakijken wat ik werkelijk had behaald in dat jaar, omdat ik niet alles meer precies wist.

Afgelopen zaterdagavond op oudejaarsavond pakte ik mijn lijstje er nog eens bij wat ik het jaar ervoor had opgeschreven en ik kan je met grote trots melden dat ik behoorlijk wat doelen kon afstrepen, ik heb ze inmiddels behaald! Baal ik nu dat ik ze niet allemaal af kon strepen? Nee joh, stel je voor dat ik ineens al mijn doelen bereikt zou hebben in mijn leven; dan is er toch niets meer aan! Ik heb inmiddels geleerd te genieten van de reis naar mijn bestemmingen. Toen ik dat voor het eerst hoorde dacht ik “wat een onzin; je wilt toch datgene gewoon behalen en verder niets!” Nou daar kwam ik van terug; doordat ik niet genoot onderweg was ik ook niet zo gelukkig zoals ik dat nu wel ben! Dat was dus een leerpuntje voor mij!

Mocht jij nou nog niet zo’n lijstje gemaakt hebben, dan nodig ik je hierbij uit om dit alsnog te doen. Maak een moment vrij voor jezelf deze week en ga aan de slag met je toekomst. Want ja, als je faalt om je leven te plannen, plan je om te falen! Deze mooie les heb ik jaren geleden geleerd van Jim Rohn en daardoor ben ik deze les steeds meer gaan toepassen in mijn leven. Wij zijn allemaal heel goed in het plannen van onze vakanties, maar de rest van ons leven plannen, ho maar!! En uiteindelijk zijn we niet blij met de uitkomst…. tja, wat wil je? Wil jij ook blij zijn met je toekomst en een fantastisch leven leiden? Ga ‘m dan plannen!

Zodra je je doelen op papier zet, gebeurt er iets magisch! En weet je wanneer het nog magischer wordt? Zodra je elke dag je doelen stuk voor stuk even bekijkt. Dit kan op verschillende manieren; je kunt het in woorden opschrijven, je kunt plaatjes op plakken; het zogenaamde dromenbord, je kunt een verhaal schrijven van wat je doel is en je kunt het regelmatig visualiseren – hierover meer in de volgende inspiratiebrief. Als je met grote regelmaat je dromen/doelen in je gedachten haalt, en er de benodigde acties op in zet, gaan ze ook daadwerkelijk uitkomen op een dag. Hoe tof zou dat zijn voor jou?

Vorige week ging ik naar “Chaplin The Musical”, een van de zinnen die regelmatig terugkwam was: “Het is wonderlijk dat het leven wat je wenst er plots is”, aldus Charlie Chaplin. Nou zo wonderlijk is dat eigenlijk helemaal niet, want alles wat je aandacht geeft groeit namelijk! Geef alles wat je wenst elke dag aandacht en je zult versteld staan van het resultaat!

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}