Ik heb iets doodengs gedaan!

Iets meer dan 2 jaar geleden heb ik besloten om te stoppen met mijn bijna 11-jarige huwelijk. We waren in totaal bijna 17 jaar samen. Ik was niet gelukkig en ik bedacht me dat ik zo niet verder wilde. Ik was van mening dat het gras bij vele andere koppels werkelijk veel groener, beter en mooier was en dat wilde ik ook! Ik had dit al diverse keren geuit tegen mijn toenmalige echtgenoot. Hij verzekerde mij dat het gras zeker niet groener was. Ik dacht daar eerlijk gezegd anders over. Op een dag stelde ik me voor wat ik zou denken op mijn sterfbed… Hoe zou ik terugkijken op mijn leven? Zouden er dan dingen in mijn leven zijn waar ik enorm veel spijt van zou hebben? Gewoonweg omdat ik ze niet had gedurfd of omdat ik ze nooit had gedaan? Nou dan wist ik er wel zeker één! Wil jij graag lezen waar ik spijt van zou hebben?

Ik bedacht me dat ik zeker niet ongelukkig oud zou willen worden, ik was immers nu zover dat ik volledig van mezelf hield; iets wat ik jarenlang niet had gedaan omdat ik mezelf toen niet goed genoeg vond. Ik wilde dat ik mijn grootste potentieel had geleefd in mijn leven en dus dat ik er vol voor gegaan was! Dat ik alles uit mijn leven had gehaald wat ik er maar uit had willen halen…. Deed ik dat dan ook op dat moment? Nou euh… om heel eerlijk te zijn: Nee! Ik voelde me totaal niet happy. Ik zag diverse mensen, lees “koppels”, in mijn omgeving waarbij ik de liefde voor elkaar eraf zag spatten! Dit wilde ik ook! Maar ja, mijn grootste angst oftewel “mijn doodsangst” was om op mezelf te gaan en opnieuw van vooraf aan te moeten beginnen. En dan daarbij, ik had het immers ook niet slecht. Maar ja, tussen een geweldig/gelukkig leven en een slecht leven zit wel een heel groot verschil!

Afgelopen maart 2 jaar geleden besloot ik om deze doodsangst te projecteren tijdens de vuurloop bij het Seminar “Unleash the Power Within” van niemand minder dan Tony Robbins. Ik had al 2 keer eerder de vuurloop gedaan in mijn leven, een keer tijdens de Innerlijke Krachtweek van Roy Martina en nadien nog een keer tijdens een training van Carl van der Velde, en gek genoeg; toen deed ik het gewoon! Ik had er immers ook niets engs aan gekoppeld én ik had begrepen dat het gewoonweg een mindset is! Wij mensen zijn immers tot veel meer in staat dan we zelf denken! Maar ja, nu was het dus ff totaal anders voor mij! Ik weet dat ik écht doodsangsten heb doorstaan op die bewuste donderdagavond in Londen voordat ik die vuurloop deed. De dame die mij ondersteunde voordat ik erover heen zou gaan, zei me steeds wat te doen en dat ik het wel kon. Maar nee hoor, ik heb minstens 10 keer klaar gestaan om over die hete kolen heen te gaan en telkens ging ik weer niet! Ik was gewoonweg écht doodsbang! Na zeker een minuut of 30 van vooraan in de rij staan en bedenken: “Ja, ik ga!”, en vervolgens weer niet gaan besloot ik dat het klaar moest zijn en dat ik er maar dwars doorheen moest, wat kon mij nou immers gebeuren…. Ik moest van mezelf gewoonweg dwars door mijn angst heen gaan! En ja, toen ik toen eenmaal over die hete kolen heen was gelopen heb ik staan krijsen en schreeuwen van geluk! Hiermee wist ik dat ik die andere angst ook kon overwinnen!

Maar ja, dan komt het moment; je moet het gaan vertellen tegen die ene persoon waar je toch enerzijds ontzettend veel van houdt, maar anderzijds toch echt van wilt scheiden. Ik kan je vertellen, dat was een hel! Iemand pijn te moeten doen waar je heel veel van houdt, maar om jezelf niet geheel te verliezen is niet bepaalt gemakkelijk! Gelukkig komt na regen zonneschijn en ja, dat kan ik werkelijk beamen! Wat ben ik blij dat ik 2 jaar geleden deze stap heb gezet! Ik kan nu inderdaad zeggen dat het gras groener is, met name door mijn lieve schat Edwin, die ik nadien tegen ben gekomen. Ik leef weer en geniet veel meer van het leven dan ooit tevoren. Het is heerlijk om elke dag te horen van je geliefde dat hij van je houdt en oh zo blij met je is!

Met deze nieuwe liefde kwam onlangs de volgende spannende stap: ik heb namelijk ooit besloten dat ik nooit meer opnieuw bij iemand zou intrekken. Ik wilde alleen nog maar op mijn eigen (gekozen) plekje wonen. Maar ja, als je dan de liefde opnieuw gevonden hebt en je wilt graag zo veel mogelijk samen zijn, wat is dan de volgende logische stap? Ja, samenwonen! Gezien de situatie nu was het het meest logisch dat ik zou intrekken bij Edwin. Dus het was weer veel wikken en wegen voor mij, want ja, ik had immers besloten dit nooit meer te doen! Maar in de loop der jaren heb ik geleerd om naar mijn hart te luisteren en niet meer naar mijn verstand. Intussen heb ik ook deze sprong gewaagd en ja, ik ben er nog steeds, hihi! Ach, buiten de comfortzone gebeurt de magie, toch?! Ik heb inmiddels gekozen voor een leven met maximaal potentieel en dus dien ik daar ook de stappen voor te zetten!

Wil jij ook dingen aanpakken in je leven en/of zijn er dingen waar je graag mee af wilt rekenen? Dan kun je hier een gratis en vrijblijvende inzichtsessie aanvragen, tijdens deze sessie bespreken we waar jij tegen aan loopt en ik geef je inzichten waar je verder mee kunt zodat ook jij je grootste potentieel kunt gaan leven! En weet je? Je verdient dat werkelijk waar! Jij verdient een supersonisch-geweldig-fantastisch leven! Dus ik adviseer je, neem het heft vanaf NU in eigen handen en creëer dat geweldige leven! Indien je niet weet waar te beginnen, help ik je graag!

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}