Hoe goed laat jij jezelf sturen?

Zodra mensen bepaalde dingen anders willen in hun leven, gaan ze naar een coach of therapeut. Een andere weg is dat ze een training of opleiding gaan volgen. Wat mij opvalt, is dat er mensen tussen zitten die gewoonweg niet te coachen zijn. En dan bedoel ik eerlijk gezegd precies wat ik zeg.

Ze komen dan met een pet op van ‘ik weet het allemaal wel’. En staan daardoor dus niet in de ‘leermodus’. Zodra je ze als coach of trainer opdrachten geeft, doen ze de opdrachten niet en/of nemen ze wat besproken wordt niet aan. Als we kijken naar het voorbeeld van personen die een training/opleiding volgen, betekent het dat ze niet toepassen wat ze hebben geleerd.

Nou kan ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik jarenlang ook zo was. Ik volgde allerlei trainingen, ik ging letterlijk van de ene training naar de andere. Op een dag vertelde ik tegen een collega dat ik een paar dagen later naar een training zou gaan. Vervolgens vroeg zij mij: “Angelina, wat doe je nou eigenlijk met al die kennis uit die trainingen?” Ik keek haar verbaast aan, ik snapte niet goed wat ze bedoelde. Ik ging naar die trainingen omdat ik dat leuk vond en ik leerde er steeds weer van, dus deed ik er toch iets mee… Echter, toen ik écht ging kijken naar wat ik wérkelijk met de kennis deed die werd verteld, kan ik hier opbiechten dat ik daar echt niet altijd iets mee deed. Het kwam regelmatig voor dat ik dacht terwijl ik in een training zat: “Ja, dat ken ik wel, kom maar op met nieuwe informatie” en “Oh ja, dat weet ik ook al; heb je ook nog iets anders…”

Ik was een trainingsjunkie geworden. Ik ging naar die trainingen omdat de energie er altijd lekker hoog was en ik ontmoette gelijkgestemden, daar genoot ik volop van. Wel is er in de loop der jaren veel verandert bij mij. Dat komt met name door twee factoren. Een van die factoren was de training “Your Wish Is Your Command” die ik heel vaak heb beluisterd. In een van de lessen verteld de trainer een gezegde wat hij van Leo Buscaglia had gehoord. Leo had deze kennis van een boeddhistisch leraar: “To know and not to do, is not to know” oftewel “Als je iets weet en je doet er niets mee, betekent het dat je het niet weet”. Toen ik dat voor de eerste keer hoorde, was ik behoorlijk verontwaardigd. Ik deed toch wel iets met dat wat ik leerde… Euh, ik dacht dat wel ja, maar de werkelijkheid was heel anders.

Toen ik namelijk een aantal jaren later met mijn businesscoach besprak wat ik allemaal had gedaan in mijn leven qua opleidingen en trainingen, was hij verbaasd dat ik op de plaats stond waar ik op dat moment stond. Hij zei: “Hoe is het mogelijk dat jij niet al veel verder bent Angelina?” Ik had geen idee. Na verder analyseren kwamen we erachter dat ik niet altijd dat wat ik leerde implementeerde. En ja, daar zat de angel! Ik kreeg vervolgens van hem en zijn vrouw, waar hij zijn bedrijf mee runt, de prachtige titel “Implementatie Queen”. Zij ‘programmeerden’ mij dat ik vanaf dat moment dingen ging implementeren i.p.v. aanhoren.

Doordat ik dingen ging implementeren, ben ik in een stroomversnelling gekomen. Ik pakte de dingen anders aan en rende niet meer van training naar training om mijn ‘shot’ te krijgen. Nee, zodra ik een training volgde bekeek ik nadien de informatie en wat waardevol was voor mij ging ik direct implementeren. Dit verschafte mij een megaverschil in mijn leven.

Nu stel ik de vraag aan jou: “Hoe goed laat jij jezelf sturen?” En als tweede vraag: “Pas jij de dingen die je leert echt toe?” Wat is hierop jouw antwoord? Wees eens eerlijk naar jezelf. Pas jij ook onmiddellijk datgeen toe zodra je iets interessants hoort of leest? Of leg je het gelijk naast je neer? Of is het zelfs net als hoe het bij mij was, dat je denkt “Ja, dat weet ik wel…” en vervolgens doe je er helemaal niks mee?

Na dit allemaal gezegd te hebben wil je wijzen op een ding: de tijd tikt! De tijd die voorbij is, komt niet meer terug. Doe daarom iets met de tijd die je hier op deze aarde hebt. Zorg ervoor dat jij een supersonischbelachelijkgoed leven hebt. Dat ben je namelijk waard! Zijn er dingen die je aan dient te passen? Neem jezelf dan vanaf nu voor om dat daadwerkelijk te gaan doen! Je wilt straks toch niet op je sterfbed terugkijken en bedenken “Had ik maar …?” Nu is je kans om het tij te keren, pak deze kans! Ga voor je dromen en doelen. Je leeft maar een keer, althans dit leven leef je maar een keer. Maak er daarom het allerbeste van.

Daarnaast wijs ik je nog op een ding: zoek iemand die jou verantwoordelijk houdt. Oftewel, zoek iemand die jou helpt de dingen te behalen die jij wilt behalen. Dit kan in de vorm van een coach of een buddy. Ik wil met alle liefde en plezier jouw coach zijn. Weet wel dat ik resultaat eis. Mijn cliënten dienen de opdrachten te doen, die ik met hen bespreek. Ik werk alleen met mensen die écht vooruit willen. Ik wil het verschil maken namelijk. Mensen die blijven aanmodderen, zijn bij mij niet op de juiste plek en die help ik dus ook niet. Ook mijn tijd is kostbaar, zeer kostbaar zelfs. Daardoor neem ik andere beslissingen dan die ik voorheen nam. Ik heb een doel voor ogen en ga dat behalen, no matter what! Ik kan jou helpen jouw doel te behalen. Als je daar interesse in hebt, be my guest! Stuur me dan een e-mail of bel me op. We bespreken dan samen wat de beste oplossing is voor jou, daar ik verschillende trajecten heb.

Ik kijk er naar uit om jou een keer persoonlijk te mogen begroeten bij een van mijn events of bij mijn onlineprogramma. Ik wens je een hele fijne dag toe.

Liefs Angelina

Mijn grootste wens is dat iedereen een gelukkiger leven voor zichzelf leert creëren vol met eigenwaarde, zelfvertrouwen en liefde voor zichzelf! Mag ik jou hierbij helpen?

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}