Hoe leer je van jezelf houden?

“Ik wil graag van mezelf leren houden, maar hoe doe je dat dan?” Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Ik zal je hierbij mijn geheim vertellen hoe ik leerde van mezelf te houden: Ik ben allereerst gestart met elke dag tegen mezelf in de spiegel te zeggen “Ik hou van jou, ik hou wérkelijk van jou Angelina!”
 
Heel eerlijk gezegd vond ik het in het begin te belachelijk voor woorden om dat zo te doen, maar degene waar ik het van leerde deed het ook zo, dus bedacht ik me, zij weet hoe het moet en dus zal ik het ook maar zo doen, dan kom ik er vast en zeker ook wel. Ik vond het wel gek om dit tegen mezelf te zeggen, ik was immers gewend om dit “houden van – gevoel” wel te voelen voor en zeggen tegen anderen, maar niet echt voor mezelf natuurlijk en dan tegen mezelf zeggen “Ik hou van jou” was iets wat ik helemaal nooit deed en eigenlijk was het een brug te ver. Maar ik wilde het wel voelen en dus deed ik het toch maar. Gelukkig pakte het goed uit en kreeg ik resultaat. Zo werkt het nou eenmaal met iets wat je doet en blijft herhalen; de aanhouder wint uiteindelijk toch!

Toen ik hier een tijdje mee bezig was gaf ik mezelf op een avond meer tijd en ging nog een stapje verder: Ik ging voor de spiegel staan en keek ik in mijn ogen en bleef kijken, zeker wel 5 minuten lang. Opeens na een tijdje kwamen er tranen; tranen van verdriet, want wat had ik mezelf toch al die jaren aangedaan? Ik keurde mezelf keer op keer af, ik accepteerde niet wie ik was, ik voldeed niet aan het ideale plaatje, ik vond mezelf niet goed genoeg, etc.
 
Ik besloot voortaan liever en zachter voor mezelf te zijn. Elke dag zei ik in gedachten en hardop tegen mezelf: “Ik hou van mezelf en accepteer mezelf precies zoals ik ben”. Daarnaast deed ik dagelijks de spiegeloefening in de ochtend en ‘s avonds, hierdoor kwam er een verschuiving. Ik leerde mezelf goed te keuren, uit het zogenaamde “keurslijf” te stappen. Tjeetje, wat had ik mezelf al die jaren toch aangedaan…. Dit was eigenlijk pure mishandeling!
 
Als ik nu terug kijk op de jaren dat ik wel van mezelf hou, is er enorm veel veranderd en gelukkig voornamelijk ten positieve! Ik voel ten eerste wat belangrijk is voor mij, ik doe wat ik zelf wil, ik volg mijn eigen hart en ga niet meer voor de bullshit van de buitenwereld! Ik ben belangrijk en ik ben degene met wie ik het mijn hele leven moet doen. Dus dien ik heel lief voor mezelf te zijn en goed voor mezelf te zorgen. Dit gun ik iedereen op deze wereld! Om hierbij een stapje te helpen organiseer ik Inspiratiedagen.

De Inspiratiedag is een volledige dag waarop ik anderen inspireer meer uit hun leven te halen. Je krijgt maar liefst 10 waardevolle sleutels voorgeschoteld waarmee je nadien gelijk aan de slag kunt en waardoor je leven wérkelijk gaat veranderen indien je deze sleutels toepast. Wanneer de eerstvolgende Inspiratiedag is kun je hier lezen. Ik weet dat het wederom een geweldige dag zal gaan worden, de reacties van de voorgaande deelnemers zijn namelijk niet mis, je kunt ze hier lezen. Ik ben er zelfs heel trots op om zo’n gave dag neer te zetten waarbij er van alles aan bod komt waar je gelijk mee aan de slag kunt. Deze inspiratiedag kost je slechts een kleine investering van 30 euro, waarvoor je buiten alle waardevolle content ook nog koffie, thee, water, versnaperingen, fruit én een heerlijke lunch krijgt. Ik kijk er al naar uit om jou deze dag te mogen ontmoeten. Indien je wilt komen, geef jezelf dan hier op. 

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}