Neem jij je eigen verantwoordelijkheid voor je leven?

Je eigen verantwoordelijkheid nemen in je leven is heel belangrijk. Het is immers jouw leven, en niet het leven van iemand anders! Hoe goed ben jij daar in? Neem jij ook wérkelijk je eigen verantwoordelijkheid over jouw leven of laat je het toch nog vaak aan anderen over? Ik spreek regelmatig mensen die zeggen “Ja maar dat kan ik toch niet maken tegenover ……” als ik ze vertel dat ze voor zichzelf dienen te kiezen en zichzelf op nummer 1 dienen te zetten.

Weet je lieve Angelina, zonder jou stopt jouw wereld met draaien! Ja, werkelijk waar! Snap je wat ik zeg? Ik herhaal ‘m nog een keertje voor je; zonder jou stopt jouw wereld met draaien! Dat betekent dus dat zodra jij niet meer ademt, en dus dood bent, jouw wereld hier gestopt is met draaien. Ja, je kunt nu denken dan zie ik wel weer verder, dat kan. Maar je kunt ook bedenken; tjeetje, daar zit wat in!

Dat is wat ik jaren geleden deed toen ik dit hoorde. Ik bedacht me geen seconde meer en koos ervoor om mijn allermooiste leven te gaan leven! En weet je waarom? Omdat ik vind dat ik dat waard ben! En om dit nog meer kracht te geven stelde ik mezelf voor terwijl ik op mijn sterfbed lag en dat ik dan mogelijk spijt zou hebben van de dingen die ik niet had gedaan in mijn leven…. Weet je dat spijt vele malen erger is dan iets doen waar je doodsbang voor bent? Geloof me, dat is écht zo!

Er zijn zoveel mensen die op hun sterfbed liggen en bedenken; had ik maar dit of dat gedaan… Echter, ze deden het dus niet, toch wel bijzonder hé?! Dat komt volgens mij omdat ze niet hun eigen verantwoordelijkheid namen voor hun leven. En dat is zo jammer! Het kerkhof ligt vol met spijt. Spijt dat ze de dingen niet hebben gedaan die ze graag wilden doen, dat ze niet zijn gegaan voor hun dromen en doelen en dat ze niet gekozen hebben voor hun allerbeste leven! Het ligt ook vol met ideeën en plannen – voor later…….  En meestal deden ze niet hetgeen wat ze heel graag wilden omdat ze er niet voor durfden te gaan of omdat iemand anders er iets van kon vinden.

Dat is heel jammer! Zo niet, verschrikkelijk!! Ik pleit ervoor dat iedereen kiest datgene te doen waarvoor zijn/haar hart van in de fik staat! Je bent hier immers op deze wereldbol met een reden. En zeker voor vrijheid, groei en vreugde! Waarom zou je daar dan niet voor kiezen en er vol voor gaan?

Afgelopen zaterdag gaf ik mijn 5e Inspiratiedag en je eigen verantwoordelijkheid nemen is een van de 10 sleutels van mijn Inspiratiedag. Een van de testimonials (ervaringen) die ik nadien te lezen kreeg maakte mij dolgelukkig, want wat bleek…. deze dame bleek de afgelopen maanden in een continue dip te zitten. Dat is zo ontzettend jammer! Want je leeft dan uiteindelijk niet volledig! En dan is het leven helemaal niet leuk meer, dat weet ik weet uit eigen ervaring. Maar deze dame nam haar eigen verantwoordelijkheid door ervoor te kiezen om naar mijn Inspiratiedag te komen, ze had deze dag ook met haar gezin door kunnen brengen. Nadien gaf ze aan dat ik haar heb geleerd hoe ze van iedere dag een geweldige dag kan maken. Dat is toch fantastisch!

Dat is waarom ik doe wat ik doe! Ik leer anderen een gelukkiger leven te creëren. Dat kan al met hele simpele dagelijkse toepassingen, maar dan dien je ze wel te weten en te doen! Wil jij ze ook leren? Geef jezelf dan hier op voor de eerstvolgende Inspiratiedag op zaterdag 27 januari 2018. De inspiratiedag kost je een investering van slechts 47 euro voor een hele dag die volledig verzorgd is. Je krijgt hiervoor 10 sleutels die je helpen je leven te veranderen, koffie, thee, water, versnaperingen, lunch, fruit én een bonus waar je hart van gaat zingen! Wil jij ook aanwezig zijn? Klik dan hier en geef jezelf nu op! Ik kijk er al naar uit je persoonlijk te ontmoeten!

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}