Neem jij je leven in eigen handen?

Afgelopen zaterdag sprak ik Esther Molenaar die op 9 september jl. deelnam aan mijn 5e Inspiratiedag. Ze vertelde me dat ze een blog had geschreven rondom deze dag, nadien stuurde ze me de link en ben ik ‘m gaan lezen. Ik kan je verklappen dat ik heel blij ben dat zij haar leven in eigen handen nam na hetgeen ze leerde tijdens deze dag, dat is namelijk de reden waarom ik mijn Inspiratiedagen organiseer. Ik reik handvatten aan voor mensen die vooruit willen, maar (even) niet weten hoe ze dat kunnen doen. Ik wil je daarom ook de blog niet onthouden die zij schreef, lees ‘m hier.

Esther schrijft het zo mooi; “The teacher appears when the student is ready” oftewel “De leraar verschijnt zodra de leerling er klaar voor is“. Dat was Esther voor ook zo en daardoor pakte zij het stuk van eigen verantwoordelijkheid nemen heel goed op. Hoe zit dat met jou?

Neem jij ook wérkelijk je eigen verantwoordelijkheid over jouw leven? Sta hier eens even bij stil…. Alleen jij en niemand anders kan jouw leven creëren, we zijn immers zelf onze schepper van onze toekomst. Geloof me, dit is echt zo! Indien je het hier niet mee eens bent, wil ik zeer zeker eens met jou hierover babbelen. Niet omdat ik gelijk wil, maar omdat ik jou wil leren dat jij echt de enige bent die je leven creëert. Het doet me pijn als mensen zeggen dat ze niet vooruit komen. En dat doet me vooral pijn omdat ikzelf ook jarenlang niet vooruit kwam. Ik deed van alles en niets hielp…. Tot ik er achter kwam dat ik zelf de boel in stand hield. Ik bleef namelijk continue hetzelfde verhaal vertellen met alle smeuïge details eromheen. Ja, wat had ik het toch zwaar gehad, dat was toch niet normaal meer…. Steeds zocht ik erkenning bij de ander. En helaas hielp het me niet verder. Totdat ik mijn gewoontes ben gaan veranderen. En met gewoontes bedoel ik eigenlijk mijn eigen gedachten die ik dagelijks had destijds.

Zodra je namelijk je gedachten verandert krijg je een andere uitkomst. Het kan zijn dat je nu denkt “Dus door mijn gedachten te veranderen krijg ik een andere uitkomst? Huh?! Dat is wel heel gemakkelijk gezegd!” En toch kan ik je zeggen dat dat het enige is dat je dient te doen. Zodra je namelijk vaak (of regelmatig) de verkeerde gedachten hebt oftewel gedachten die je niet dienen, kom je geen stap verder. Ik spreek weleens mensen die zeggen tegen me “Joh, die affirmaties werken toch helemaal niet waar jij het over hebt. Ik heb dat ook weleens geprobeerd, maar het werkt toch niet!” Dan vraag ik ze hoe vaak ze de affirmaties gebruikten. En als ze dan zeggen “Een paar keer per dag” dan zeg ik “Het is prima als je ze een paar keer per dag zegt/denkt, echter als je daartegenover heel vaak affirmaties gebruikt die precies het tegenovergestelde zeggen dan hetgeen je wilt creëren dan ga je datgene nooit voor elkaar krijgen, dat kan ik je verzekeren.” Het is dus de bedoeling dat je de verkeerde gedachten gaat overschrijven; als het ware ga je jezelf herprogrammeren net zolang totdat je de juiste gedachten hebt.

Is dat hard werken? Ja, soms wel! Soms heb je hardnekkige gedachten die er zo ingebakken zitten dat het niet meevalt om ze te veranderen. Je kent vast de uitdrukking “de aanhouder wint”. Zo is dat ook hiermee. Uiteindelijk is het voor iedereen haalbaar, als je maar wilt. “Waar een wil is, is een weg“, ook zo’n mooie uitdrukking. Wil jij een verandering in je leven? Ga er dan voor! Waarom zou je het uitstellen? Je weet niet wanneer het je laatste dag is hier op aarde. Ga er elke dag voor om een betere versie van jezelf te worden, dat ben je immers op en top waard!

Wil jij ook de lessen leren, net als Esther, waarmee je je leven kunt veranderen? Kom dan op zaterdag 27 januari 2018 naar mijn eerstvolgende Inspiratiedag. Geef jezelf hier op, hiermee zorg je er gelijk voor dat 2018 jouw allerbeste en mooiste jaar gaat worden! De inspiratiedag kost je een investering van slechts 47 euro voor een hele dag die volledig verzorgd is. Je krijgt hiervoor 10 sleutels die je helpen je leven te veranderen, koffie, thee, water, versnaperingen, lunch, fruit én een bonus waar je hart van gaat zingen! Daarnaast krijg je nadien ook nog een persoonlijke gratis implementatie-sessie van mij ter waarde van € 75,00. Ben jij er klaar om te gaan voor hetgeen je waard bent? Klik dan hier en geef jezelf nu op! Ik kijk er al naar uit je persoonlijk te ontmoeten!

Liefs Angelina

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}