Visualiseren werkt doeltreffend!

Visualiseren werkt doeltreffend!

Als je visualiseert, ben je als het ware aan het fantaseren. Visualiseren is denken in beelden. Je denkt aan iets en je ziet het voor je alsof het werkelijk gebeurt. Het is slim om visualiseren in te zetten voor een doel wat je wilt bereiken.

Alleen denken aan iets wat je graag wilt bereiken is minder doeltreffend, dan wanneer je het combineert met het visualiseren van het resultaat wat je graag wilt behalen. Topsporters gebruiken de kracht van visualisatie, voor hen is visualiseren heel normaal. Ze visualiseren steeds de opvolgende bewegingen die ze dienen te maken om tot een optimale prestatie te komen. Tevens zien ze hun einddoel; zichzelf als winnaar op het podium.

Iedereen kan visualiseren, je dient er gewoon mee te starten. Je wordt er vanzelf steeds beter in, zolang je maar blijft oefenen. Over visualiseren kun je beter niet nadenken, je dient het gewoon te doen.

Je kunt je visualisatie versterken door er andere zintuigen bij te gebruiken; welke kleuren, smaken, geuren en geluiden zijn er en hoe voel je jezelf erbij. De toevoeging van deze zintuigen én het regelmatig herhalen van je visualisatie zorgen ervoor dat je je doel sneller bereikt.

FEEL GOOD 24/7! organiseert regelmatig interessante inspiratiedagen, Feel Good Bijeenkomsten en diverse workshops. Kijk voor meer informatie verder op deze website.

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}