Weet jij waarom vergeven zo belangrijk is?

VERGEVEN DOE JE VOOR JEZELF

Koester je wrok tegen iemand of blijf je hangen in de slachtofferrol? Je helpt jezelf het meeste door dit los te laten en degene die je pijn heeft gedaan te vergeven.

Zolang je niet kunt vergeven, blijf je vastzitten. Je kunt een goede reden hebben om iemand te blijven haten of wrok te koesteren, de enige die er écht last van heeft ben je zelf omdat de pijn blijft. Het is onmogelijk om iets goeds in ons leven te brengen zolang we nog vast zitten.

Vergeven betekent niet dat je het verleden uitwist of ineens het gedrag van iemand anders goedkeurt of dat je vergeet wat er is gebeurd. Het betekent dat je de pijn en woede in jezelf loslaat, waardoor diegene geen macht meer heeft over jou. Het is belangrijk dat je je gekwetstheid loslaat en daarmee ook je verleden loslaat.

Vergeven is een cadeau aan jezelf, dit doe je namelijk niet voor een ander maar alleen voor jezelf. Lukt het je nog niet om iemand vergeven? Wees dan bereid om te vergeven. Denk er ook aan om jezelf te vergeven.

Bovenstaand column schreef ik vorig jaar voor het magazine Bruist. Aanstaande woensdagavond 10 mei staat de Feel Good Bijeenkomst helemaal in het teken van vergeving. Het thema van deze avond is “Het verleden loslaten – Bekrachtig je toekomst”. Als je graag hierbij aanwezig wilt zijn, kijk dan hier hoe je jezelf hiervoor kunt aanmelden.

Laat een reactie achter


Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}